”Vi använder dukarna överallt på avdelningen”

Tvättlapparna underlättar vardagen för oss
Montesoriförskolan Igelkotten ligger i Västerhaninge och är en ekonomisk förening som drivs som ett föräldrakoperativ. De arbetar efter Maria Montesoris pedagogik och filosofi, som ser till barnens behov och utveckling. En av de drivande krafterna där är utan tvekan barnskötaren Camilla Svanäng. Förskolan har valt att använda P&P-produkter sedan flera år och nyttjar grossisten Citypapper i Årsta. ”Vi köper väldigt mycket därifrån”, säger Camilla. ”Förutom Tvättlapp på rulle handlar vi även Torkrulle Primo, Lillrullen Primo och även blöjor, påsar och handskar.

Nu när vi har den här tvättlappen förstår vi inte hur vi klarade oss innan. Vi använder den överallt på avdelningen. Allt från att torka en barnrumpa till att suga upp ett glas utspilld mjölk och på alla möjliga arbetsytor. Det är bra att ha en avtorkningsduk som fungerar överallt och som dessutom är oerhört dryg, stark och luddfri”.

Tryggheten är grunden för all positiv utveckling och inlärning
”Det är viktigt att vi kan ge barnen en trygg inskolning”, säger Camilla. ”Vi måste bemöta barnen med kärlek, omtanke, hänsyn och respekt”. Förskolan har meningsfulla regler, en fast struktur och erbjuder alltid en välplanerad dag med lustfyllt arbete. Det gör att personalen känner en stor arbetsglädje. Och den glädjen smittar givetvis av sig på barnen. ”Jag tycker det är suveränt att vi kan koncentrera oss på barnen och ha dem i fokus”, påpekar Camilla.

”Tvättlapparna från P&P underlättar för oss i vårt arbete. När vi hade inspektion på avdelningen fick vi även beröm för att vi har ett bra miljöval i dessa dukar och det vi gillar extra mycket är att de är dryga i sin användning, så att de räcker länge”.

Läs mer om Tvättlapp på Rulle