KISA

Kisa – Ingen metropol direkt

Kisa är inte Kista. Även idag kan chaufförer ringa från norra Stockholm och meddela att de inte hittar vår adress. Och de har helt rätt. Ända sedan 1994 finns vår produktion och vårt huvudlager i Kisa i Östergötland, ca 45 km söder om Linköping längst riksväg 23.

Orten

Kisa är ett gammalt brukssamhälle som ligger i dalen mellan bergen i södra Östergötland nästan på gränsen till Småland. Det är en vacker ort med närhet till fina naturupplevelser och fritidsaktiviteter som Pinnarps camping, Tolvmannabacken och Föllingesjöarna.  År 2015 var befolkningsmängden 3776 innevånare. Kisa har en lång tradition av pappersproduktion och det styrks också genom att pappersbruket Sofidel Sweden AB är beläget där sedan länge, bara några hundra meter från P&P.

Den svenska souldrottningen Kisa Magnusson (1949-2003) kom härifrån. Anna-Karin Magnusson fick namnet Kisa av teaterläraren Calle Flygare – inte för att hon råkade komma från Kisa, utan för att hon kisade med ögonen. Även skådespelerskan Inger Nilsson är uppväxt här, Magnus Samuelsson, utsedd till världens starkaste man nio gånger bor i trakten liksom sångaren och låtskrivaren Fredrik Jonsson.

Varför Kisa

När man åker in i Kisa norrifrån är det lätt att konstatera att orten inte är någon metropol precis, placerad mitt ute i landsbygden i de södra delarna av Sverige. Det är just denna kombination som gör att det passade P&P så bra att lägga sin produktion här.

Orten är liten och vi har skapat många bra arbetstillfällen där vi lätt kan nyttja rätt arbetskraft. Vi har blivit kända och erkända i bygden och via Företagarna fick vi Årets hedersomnämnande 2014. Dessutom gör det geografiska läget att vi når 90 % av vår kundstock inom ett dygn med alla de olika distributörer vi samarbetar med. Tack vare vår position handlar vi främst med svenska pappersbruk där vi lyfter fram vårt miljötänk ”Made in Kisa”.