Information från P&P AB
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
P&P är i full färd med att installera 688 stycken 370 W solpaneler över en större del av produktionstaket i Kisa. Installationen kommer att vara klar under april månad och driftsättas i slutet av våren. Vi gör allt vi kan för att minimera energi-åtgången, dels för vår egen del men framförallt för miljön och klimatets skull, säger VD Stefan Löfving om projektet;
Hur kommer det sig att ni genomför en sådan här stor investering?
"Det handlar om miljö, ekonomi och marknadsföring. Självklart känns det fantastiskt att kunna producera med hjälp av solenergi. Att vi tar från vad naturen själv har att erbjuda. Det är en stor investering, visst, men vi ser en långsiktighet i det här projektet"

"Kostnader för el stiger och tack vare denna investering dämpar vi framtida kostnadsökningar. Det innebär att vi kan fortsätta vara konkurrenskraftiga ut till våra grossister och de i sin tur bli konkurrenskraftiga på sin marknad. Och detta blir ytterligare ett argument att välja oss som partner. Ett svenskt företag med miljö i fokus."

Vad innebär det här för miljön och för er som producerande företag?
"Vår redan rena produktion helt utan utsläpp eller miljöpåverkan toppas nu med solenergi. Vi hoppas ju också att det här kan inspirera andra producenter att komma efter och göra likadant." Viktigt att nämna är också att det överskott av el vi producerar när fabriken inte är igång kommer att kunna distribueras ut i systemet. Det betyder att att andra företag kommer kunna ta del av vår investering."

Hur stor del av den el ni förbrukar kommer att kunna täckas av solenergi?
"Det är 50 % av den totala elförbrukningen som kommer att kunna täckas av dessa solceller"

När kan vi förvänta oss att dessa solceller sätts i bruk?
"Vi ligger lite före i schemat så under senvåren/försommaren kommer vi att kunna leverera ut den första pappersprodukten som är producerad av solenergi. En solskenshistoria helt enkelt för alla led i distributionskedjan"

Vad i övrigt gör ni för miljön och klimathotet?
"Vi producerar kompaka förpackningar med maximal pallhöjd för att rationalisera transporterna."

"Vi samarbetar med transportörer som kör med RME (Rapsolja) eller HVO (slaktavfall)."

"Våra produkter är miljömärkta vilket innebär att våra råmateriel och förpackningar är godkända och av bästa kvalitet."

"Vi föreslår förbrukarna att i första hand arbeta med nyfiber för att sänka åtgången av mjukpapper."
 
"Vi är ett miljöcertifierat företag och till största delen samarbetar vi med Nordiska råvaruleverantörer för att minimera transporterna och korta ledtiderna. Det är också de Nordiska länderna som har den bästa råvaran anser vi.
 
Corona-pandemin har betytt ökad
produktion och ändrade prioriteringar
Den pågående Corona-epidemin har inneburit stora utmaningar för många branscher. För vår del har vi klarat oss bra hitills men vissa förändringar har vi behövt att göra under de veckor som har gått. 

Vi har sedan i början av mars haft en ökad orderingång och vi har därför ökat vår kapacitet i produktionen. Hygienpapper har tagit slut i butiker och cashar och vi har tightat till vår produktion och prioriterat denna produktgrupp under en period för att kunna leverera kompakta förpackningar till både nuvarande och nya kunder. Vi har klarat det bra hittills men det kan hända att man får räkna med extra leveranstid när ni lägger era beställningar.

Det som kanske är en större utmaning för oss är råvarauinköpen från leverantörerna. Det finns en tröghet i råvaruleveranserna och flödet är inte optimalt just nu. Inleveranser tar längre tid p.g.a. köer och hårdare gränskontroller. Som tur är jobbar vi med minst två leverantörer på en och samma råvarukvalitet vilket inneburit att vi har klarat bristen på råvara mycket bättre. Men vi får alla ha en högre acceptans under en tid och räkna med ersättningsprodukter vid vissa leveranser. Vi kommer att vara så tydliga vi kan och komma med aktuell information i de specifika fallen.

Nu hoppas vi bara att den här hemska pandemin såsmåningom ger med sig och att vi på något sätt kommer stärkta ur det här. Var försiktiga och ta hand om er därute.
 
Välj det kompakta och bli en liten miljöhjälte!
I många år har vi lanserat våra kompakta smarta förpackningar inom toa- och hushållspapper. För en tid sedan introducerade vi våra ännu tightare produkter som är väldigt smidiga att bära hem.
P&P Toilet Compact (12 x 85 m) och P&P Kitchen Compact (6 x 100 m) är förpack-ningar där vi nyttjar max mängd papper per kubikdecimeter. Här ska vi inte bära hem luft med lösa förpackningar där rullen tar slut efter bara någon dag. Här ska vi känna oss miljömedvetna och ha vetskap om att naturen mår bättre när vi inte använder dubbla plaster, när transportbilarna distribuerar produkter och inte luft och när vi tillsammans sänker förbrukningen av tomhylsor med fyra gånger. Dessutom får produkten plats i trånga utrymmen och du slipper byta rullarna så ofta. Du sparar tid, du sparar pengar och du sparar på miljön.
För att lyfta dessa smarta produkter som bidrar till en förbättrad miljö i det långa loppet och som i de flesta fall får väldigt nöjda användare erbjuder vi ett introduktionspris vid fasta obrutna pallar.

P&P Toilet Compact: 2-lags vit nyfiber.
12 x 85 meter (1020 meter/tfp) (100 tfp/pall)

P&P Kitchen Compact: 1-lags vit nyfiber.
6 x 100 meter (600 meter/tfp) (100 tfp/ppl)

Kontakta oss för mer information om vårt introduktionserbjudande...